Hyppää sisältöön
Media

Verkkokeskustelussa löytyi paljon yksityiskohtaista kehitettävää osakeyhtiölaista

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 30.11.2015 14.58
Uutinen

Oikeusministeriö selvitti osakeyhtiölain toimivuutta, vaikutuksia ja kehittämistarpeita lokakuussa käydyssä avoimessa verkkokeskustelussa. Kaikkiaan saatiin uutta 42 kehittämisehdotusta, joihin annettiin lähes 450 kommenttia ja yli 300 ääntä puolesta tai vastaan. Keskustelua käytiin mm. yhtiön perustamisesta, sähköisistä yhtiöasiakirjoista, päätöksenteosta, johtamisesta ja rahoituksesta.

Merkittävä osa verkkokeskustelun ideoista ja palautteesta liittyy hallitusohjelmassa mainittuihin tavoitteisiin, kuten digitalisoinnin mahdollisuuksien hyödyntämiseen ja yritystoiminnan edellytysten helpottamiseen erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä sekä sääntelyn sujuvoittamiseen ja norminpurkuun.

Tammikuun puolivälissä 2016 valmistuvassa osakeyhtiölain muutostarvetta koskevassa arviomuistiossa otetaan huomioon verkkokeskustelun palaute. Tammi-maaliskuussa 2016 arviomuistiosta järjestetään lausuntokierros. Aikaisintaan keväällä 2016 päätetään mahdollisen lainvalmisteluhankkeen aloittamisesta.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, puh. 02951 50220, ja tutkija Markus Tervonen, puh. 02951 50558, sähköposti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

Osakeyhtiölain toimivuus ja muutostarpeet – verkkokeskustelun 2015 palaute 

Sivun alkuun