Hyppää sisältöön
Media

Kuntalaisaloite.fi -verkkopalvelu avataan käyttöön 10. syyskuuta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 2.9.2013 10.59
Tiedote -

Oikeusministeriön tuottama ja ylläpitämä Kuntalaisaloite.fi -palvelu avautuu kuntalaisten ja kuntien käyttöön tiistaina 10. syyskuuta osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi. Palvelu tarjoaa alustan kuntalaisaloitteiden tekemiselle sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kuntalaisaloite.fi -palvelu on ollut avoimessa koekäytössä kesän ajan, jolloin kunnat ja kuntalaiset ovat voineet tutustua palveluun ja testata sitä. Palvelun testiversio toimii edelleen osoitteessa https://testi.kuntalaisaloite.fi/fi . Testiversiossa on 10. syyskuuta lähtien mahdollista tutustua loppusyksystä käyttöönotettaviin lisäominaisuuksiin, jotka mahdollistavat kunnallista kansanäänestystä koskevien aloitteiden sekä valtuustokäsittelyä edellyttävien kuntalaisaloitteiden tekemisen. Näiden aloitetyyppien tekemisessä käytetään vahvaa sähköistä tunnistautumista.

Verkkopalvelussa voi tehdä kuntalaisaloitteita niille kunnille, jotka ovat liittyneet palveluun. Oikeusministeriö pyytää kuntia ilmoittautumaan Kuntalaisaloite.fi -palveluun 5.9.2013 mennessä. Toistaiseksi palveluun liittymisestä on ilmoittanut 84 kuntaa. Tieto palveluun liittyneistä kunnista päivitetään osoitteeseen: https://testi.kuntalaisaloite.fi/fi/uutiset

Kuntalaisaloite.fi:n käyttö on mahdollista, vaikka kunnalla olisi myös jokin toinen aloitesivusto kuntalaisaloitteiden tekemiseksi. Kaikki Kuntalaisaloite.fi -palveluun tehdyt aloitteet esitarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Palvelun käyttö on maksutonta sekä kunnille että kuntalaisille.

Kuntalaisaloite.fi -palvelu on kehitetty osana Osallistumisympäristö-hanketta, joka kuuluu valtiovarainministeriön koordinoimaan Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe). Muita Osallistumisympäristö-hankkeen verkkopalveluita ovat Kansalaisaloite.fi, Otakantaa.fi sekä myöhemmin julkaistava Lausuntopalvelu.fi. Palveluita ylläpitää oikeusministeriö.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Laura Nurminen, puh. 02951 50462
hankepäällikkö Mikko Levämäki, puh. 02951 50410
sähköposti: [email protected]
sekä [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun