Hyppää sisältöön
Media

Eduskuntavaalien tulokset verkossa 2.4. klo 20 alkaen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 30.3.2023 11.27
Tiedote
Vaalit. Val.

Sunnuntaina 2.4. toimitettavien eduskuntavaalien alustavia tulostietoja julkaistaan verkossa oikeusministeriön tulospalvelussa vaali-iltana alkaen kello 20.

Alustavissa tulostiedoissa kerrotaan laskennan edistymisen mukaisesti puolueiden äänimäärät ja ääniosuudet koko maassa, vaalipiireittäin, kunnissa ja äänestysalueilla. Ehdokaskohtaisia äänimääriä julkaistaan sitä mukaa, kun ääntenlaskenta valmistuu kullakin äänestysalueella. Valituksi tulleet henkilöt julkaistaan alustavan laskennan valmistuttua kussakin vaalipiirissä.

Tulokset julkaistaan laskennan valmistuttua myös ladattavina tiedostoina.

Vaalipiirilautakunnat vahvistavat vaalien tuloksen keskiviikkona 5.4. viimeistään klo 18 aloitettavissa kokouksissaan, minkä jälkeen vahvistetut tulokset päivitetään tulospalveluun.

Äänestäminen eduskuntavaaleissa vaalipäivänä

Tieto vaalipäivän äänestyspaikasta löytyy äänioikeusilmoituksesta. Äänestyspaikan voi selvittää myös verkosta aanestyspaikat.fi-karttapalvelusta tai sitä voi tiedustella vaalien maksuttomista palvelunumeroista 0800 9 4770 (suomeksi) ja 0800 9 4771 (ruotsiksi).

Ilmoitus äänioikeudesta on tullut Digi- ja väestötietovirastolta joko kirjeenä kotiin tai Suomi.fi-palveluun. Ilmoitus lähetettiin sähköisesti niille, jotka ovat tilanneet viranomaistiedotteet Suomi.fi-palveluun.

Äänestäjän on esitettävä selvitys henkilöllisyydestään äänestyspaikalla. Henkilöllisyyden voi todistaa virallisella kuvallisella asiakirjalla, kuten ajokortilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla ja passilla.

Lisätietoja:
vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, p. 0295 150 128, [email protected]
erityisasiantuntija Laura Nurminen, p. 0295 150 008, [email protected]
erityisasiantuntija Elina Siljamäki, p. 0295 150 248, [email protected]

Eduskuntavaalien tulospalvelu verkossa
Luotettavaa tietoa eduskuntavaaleista ja äänestämisestä www.vaalit.fi
Vaalit.fi: Äänestäminen vaalipäivänä
Äänestyspaikat kartalla

Sivun alkuun