Hyppää sisältöön
Media

Isännöitsijäntodistukseen lisää tietoja taloyhtiön ja osakehuoneiston kunnosta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 12.5.2010 11.00
Tiedote -

Isännöitsijäntodistukseen tulee lisää tietoa osakehuoneistossa tehdyistä kunnossapito- ja muutostöistä sekä muutenkin huoneiston kunnosta ja mahdollisista vioista. Valtioneuvosto antoi osakehuoneistojen pinta-alan mittaustapaa ja isännöitsijäntodistusta koskevan asetuksen, joka tulee voimaan 1. heinäkuuta 2010 eli samanaikaisesti uuden asunto-osakeyhtiölain kanssa.

Isännöitsijäntodistuksessa pitää jatkossa antaa tietoja sellaisista osakehuoneiston olennaisista vioista ja puutteista sekä osakkeenomistajan tekemistä olennaisista kunnossapito- ja muutostöistä, jotka ovat yhtiön tiedossa. Uusi asunto-osakeyhtiölaki laajentaa osakkeenomistajan velvollisuutta ilmoittaa rakennustöistään yhtiölle sekä yhtiön velvollisuutta säilyttää tällaiset ilmoitukset ja antaa niistä tietoja.

Uudistetussa isännöitsijäntodistuksessa tulee olla myös tiedot yhtiön kunnossapitotarpeesta seuraavien viiden vuoden aikana sekä yhtiön tiedossa olevista kunnossapito- ja muutoshankkeista.

Isännöitsijäntodistus on tiivistelmä osakehuoneistoa ja taloyhtiötä koskevista olennaisista tiedoista. Isännöitsijäntodistuksen voi pyynnöstä antaa ilman yhtiön tilinpäätös-, toimintakertomus-, talousarvio- ja energiatodistustietoja tai suppeammin tiedoin vuokrausta varten. Suppeammasta tietosisällöstä on oltava maininta todistuksessa.

Oikeusministeriön internet-sivuilla www.om.fi on tarkoitus antaa yleiset ohjeet isännöitsijäntodistuksen täyttämisestä.


Lisätietoja:

lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, puh. 09 1606 7664, [email protected]

Sivun alkuun