Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson saamelaisasioista vastaavien ministereiden kokoukseen Osloon

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2012 9.00
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu perjantaina 23. marraskuuta Oslossa pidettävään saamelaisasioiden yhteensovittamisesta vastaavien ministerien ja saamelaiskäräjien puheenjohtajien yhteiseen tapaamiseen.

Norjaa kokouksessa edustaa uudistus-, hallinto- ja kirkollisasioiden ministeri Rigmor Aasrud ja Ruotsia maatalousministeri Eskil Erlandsson. Kokoukseen osallistuvat saamelaiskäräjien puheenjohtajat ovat Egil Olli Norjasta, Per Mikael Utsi Ruotsista ja Klemetti Näkkäläjärvi Suomesta.

Kokouksen yhteydessä jaetaan pohjoismainen saamen kielen palkinto Gollegiella. Palkinto myönnetään yksityishenkilöille tai yhteisöille Norjassa, Ruotsissa, Suomessa tai Venäjällä saamen kielen edistämisestä. Palkinto jaetaan nyt viidennen kerran ja sen suuruus on 15 000 euroa. Kielipalkinnon tavoitteena on myötävaikuttaa saamen kielen säilymiseen ja kehittämiseen.

Kokouksessa ministerit saavat muun muassa tiedokseen Barentsin yhteistyön ajankohtaisia asioita ja kuulevat suunnitteilla olevasta rajat ylittävästä kieliprojektista.

Kokoukseen osallistuu Suomesta myös vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet YK:n alkuperäiskansojen pysyvän foorumin jäsenenä.Biaudet puhuu aiheesta saamelaisten kohtaama syrjintä ja häirintä.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 02951 50148, ja
lainsäädäntöneuvos Camilla Busck-Nielsen, puh. 02951 50278

Lisätietoa Gollegiella-palkinnosta

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun