Hyppää sisältöön
Media

Kolmannen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelu alkaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.2.2020 14.00
Uutinen

Kolmannen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelu on käynnistymässä. Tarkoituksena on tukea perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista seuraamalla tarkemmin niiden toteutumista.

Toimintaohjelman myötä kehitettävillä perus- ja ihmisoikeusindikaattoreilla voidaan jatkossa seurata oikeuksien toteutumista aiempaa säännönmukaisemmin ja tukea tietoon perustuvaa päätöksentekoa, jotta oikeudet toteutuisivat nykyistä paremmin. Tuotettava tieto tukee myös perus- ja ihmisoikeusvaikutusten arviointia lainvalmistelussa.

Työ kattaa koko hallituskauden. Perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelma on tarkoitus hyväksyä vuoden 2020 aikana valtioneuvoston periaatepäätöksenä. Indikaattoreihin liittyvä tiedonkeruu, viestintä, koulutus ja raportointi ajoittuvat vuosille 2021-2023.

Toimintaohjelma valmistellaan laajapohjaisesti yhteistyössä eri ministeriöiden kanssa ja sidosryhmiä kuullen. Valmistelua ohjaa 12.2. asetettu valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusverkosto, ja valmistelusta vastaa 28.2. asetettu asiantuntijatyöryhmä.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Kaisa Tiusanen, puh. 02951 50169, [email protected]
erityisasiantuntija Hanna Rönty, puh. 02951 50035, [email protected]

Hankeikkuna: Kansallinen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelma 2020-2023

Valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusverkosto
 

Sivun alkuun