Hyppää sisältöön
Media

Oikeusaputoimistojen hallintoa keskitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 16.6.2016 13.37
Tiedote

Valtion oikeusaputoimistojen hallinto kevenee. Nykyiset kuusi oikeusapupiiriä muodostetaan virastoiksi, joiden hallinto hoidetaan keskitetysti. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa muutos tulemaan voimaan 1. lokakuuta 2016.

Uudistus parantaa kansalaisille tarjottavien palveluiden laatua. Hallintotehtäviä keskittämällä vapautuu voimavaroja asianajo- ja edunvalvontatyöhön. Samalla oikeusaputoimistojen väliset erot jonotusajoissa tasaantuvat.

Jatkossa piirit ovat nimeltään oikeusapu- ja edunvalvontapiirejä. Edunvalvontapalveluja varten perustetaan omat toimistot siten, että kussakin toimipaikassa toimii rinnakkain oikeusaputoimisto ja edunvalvontatoimisto. Oikeusavun asiakkaita palvellaan oikeusaputoimistoissa ja edunvalvonta-asiakkaita edunvalvontatoimistoissa.

Nykyiset toimipaikat säilyvät. Valtion oikeusaputoimistoja on tällä hetkellä 27 ja niillä on toimipaikkoja yhteensä 165. Henkilökuntaa on paikalla päivittäin vajaassa puolessa toimipaikoista. Muissa toimipaikoissa käydään tarpeen mukaan.

Uuden organisaation myötä myös jääviystarkistusten teko helpottuu, kun asiakkuus oikeusavussa ei enää aiheuta esteellisyyttä edunvalvonnassa ja toisinpäin.

Lisätietoja:
hallitusneuvos Merja Muilu, puh. 02951 50200
hallitussihteeri Kirta Heine, puh. 02951 50214
sähköposti: [email protected]


Sivun alkuun