Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismaiden oikeusministereiltä yhteinen kannanotto terrorismin torjumisesta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2017 10.38
Uutinen

- Terrorismin ja radikalisoitumisen uhka on otettava vakavasti. Väkivaltaisten tekojen ennalta estäminen on siksi ratkaisevan tärkeää, kun halutaan suojella demokratiaa, ihmisoikeuksia ja turvallisuutta, toteavat Pohjoismaiden oikeusministerit yhteisessä kannanotossaan.

Kannanotto julkistettiin Harstadissa Norjassa vuosittaisen Pohjoismaiden oikeusyhteistyön ministerikokouksen yhteydessä tiistaina 27.6.2017. Suomea kokouksessa edusti apulaisosastopäällikkö Aarne Kinnunen oikeusministeriöstä.

Oikeusministerit painottavat erityisesti, että keskeistä terrorismin torjumisessa Pohjoismaissa on yhteistyö maiden välillä. On tärkeää, että poliisilla ja muilla viranomaisilla on tarvittavat resurssit ja kyky toimia.

Oikeusministerit korostavat, että Pohjoismaiden välinen vahva yhteenkuuluvuus luo pohjan yhteistyölle myös terrorismin uhkaa vastaan. Tästä esimerkkinä on yhteistyö, jonka tarkoituksena on torjua radikalisoitumista ja väkivaltaisia ääriliikkeitä sekä vahvistaa turvallisuutta ja osallistamista.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Laura Määttänen, puh. +358 2951 50332 (sähköposti: [email protected]), ja

apulaisosastopäällikkö Aarne Kinnunen, puh. +358 2951 50580 ([email protected]

Kannanotto norjaksi: www.regjeringen.no/id2563823

Sivun alkuun