Hyppää sisältöön
Media

Salla Hyvönen: Rajat ylittävää yhteistyötä siviilioikeuden alalla

Salla Hyvönen

Salla Hyvönen työskentelee oikeusministeriössä Tukea ja työkaluja -hankkeen hankepäällikkönä. Hankkeessa haetaan arjen ratkaisuja ongelmakohtiin kansainvälisen yksityisoikeuden asioissa, joita ilmenee esimerkiksi tuomioistuimissa. Hanke tarjoaa lisävoimia, ratkaisumalleja sekä tukea.

Oikeusministeriössä hanke liittyy olennaisesti kansainvälisen oikeusavun yksikön toimintaan. Hanke pitää sisällään koulutuksia, verkostoitumista sekä työkalun rakentamista. Hankkeessa järjestetään kaksi isompaa seminaaria sekä viisi tietoiskua, joilla pyritään lisäämän tietoa EU:n siviili- ja kauppaoikeudellisista asetuksista.

Hyvösen työtehtävien pääpaino on hankkeessa, mutta työnkuvaan liittyy myös paljon EU:n siviilioikeudellinen verkoston (European Judicial Network EJN) tehtäviä. Hankekaudella Hyvönen toimii toisena EJN-yhteyshenkilönä. Kansainvälisen verkoston lisäksi Suomessa on oma kansallinen verkosto, jossa esimerkiksi tuomarit ja ulosottolaitoksen asiantuntijat voivat vaihtaa tietoa keskenään.

Hankkeessa on tarkoituksena tehdä verkkotyökalu, jota tuomioistuimet voivat käyttää ennen kaikkea rajat ylittävissä tiedoksianto- ja todisteluasioissa.

– On olemassa erilaisia asetuksia ja yleissopimuksia, joita pitää ottaa asioiden käsittelyssä huomioon. Verkkotyökalun tarkoituksena on antaa vastauksia niin sanotusti apteekin hyllyltä ja siten nopeuttaa käsittelijän arkea, Hyvönen sanoo.

Taustaltaan Hyvönen on tradenomi ja oikeustieteen maisteri. Hänen väitöskirjansa aihe kansainvälis-yksityisoikeudellisista asetuksista liittyy hankkeeseen. Hyvöseltä löytyy työkokemusta niin yksityisen sektorin kuin valtion puolelta.

– Työtehtäväni ovat liittyneet viime aikoina jollain tapaa näihin teemoihin, Hyvönen pohtii. Myös aikaisemmat tradenomiopinnot ovat olleet hyödyksi hankkeen taloushallinnon asioissa.

Hyvösen mielestä hanketyössä parhaita puolia ovat ympärillä tekevät ihmiset sekä sidosryhmäyhteistyö.

– On hauskaa tehdä yhteistyötä osaavien ihmisten kanssa, hän toteaa.

Lisätietoa Tukea ja työkaluja -hankkeesta

Tutustu lisää EU:n siviilioikeudelliseen verkostoon

Sivun alkuun