Hyppää sisältöön
Media

Yhtiöt, osuuskunnat ja yhdistykset voivat myöhentää kevätkokouksiaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 6.5.2021 13.47
Tiedote

Osakeyhtiöiden, asunto-osakeyhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokouksia voidaan tänä keväänä myöhentää niin, että ne järjestetään syyskuun loppuun mennessä. Lisäksi osuuskunnat ja yhdistykset voivat sallia etäosallistumisen jäsenten kokoukseen, vaikka sitä ei sallittaisi säännöissä. Näin halutaan varmistaa, että kokoukset voidaan järjestää turvallisesti koronaepidemiasta huolimatta.

Väliaikaisen lain mukaan yhteisöt voivat lykätä kuluvan kevään ja kesän kokouksensa pidettäväksi syyskuun 2021 loppuun mennessä yhteisölain, yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen estämättä. 

Lisäksi pörssiyhtiöt ja First North -listayhtiöt voivat järjestää kokouksensa kokonaan etäkokouksina. Osuuskuntien, yhdistysten ja eräiden rahoitusalan yritysten vuosikokouksissa on mahdollista lisäksi käyttää asiamiestä, vaikka sitä ei ole sallittu säännöissä. Väliaikainen laki on voimassa vuoden 2022 kesäkuun loppuun asti.  

Osakeyhtiöissä, taloyhtiöissä ja suurimmassa osassa osuuskuntia etäosallistuminen on sallittu jo pysyvän lain perusteella.

Presidentin on määrä vahvistaa väliaikainen laki huomenna perjantaina, ja se tulee voimaan 8. toukokuuta.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, p. 0295 150 074, [email protected]

Valtioneuvosto.fi/paatokset 
 

Sivun alkuun