Hyppää sisältöön
Media

Järjestäytyneen rikollisuuden vastainen strategia päivitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 18.10.2023 9.00
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on päivittää järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan strategia ja toimenpideohjelma. Hanke sisältyy pääministeri Orpon hallitusohjelmaan. Hallitus pitää järjestäytynyttä rikollisuutta vakavana uhkana Suomen turvallisuudelle ja lailliselle yhteiskuntajärjestykselle.

Järjestäytyneen rikollisuuden torjuntastrategian tulee olla valmis vuoden 2024 loppuun mennessä. Valtioneuvosto tekee strategiasta ja toimenpideohjelmasta periaatepäätöksen.

Työryhmä pohtii muun muassa yhteiskunnallista yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa, rikollisuudesta irrottautumisen keinoja, rahanpesun torjunnan ja rikoshyödyn poisottamisen tehostamista sekä hallinnollisen torjunnan kehittämistä. Lisäksi työryhmä arvioi järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan lainsäädäntötarpeita ja selvittää muiden Pohjoismaiden vaikuttavia torjuntamalleja.

Edellinen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntastrategia on vuodelta 2013. Työryhmä hyödyntää työssään sisäisen turvallisuuden kansallisessa yhteistoimintamallissa ja eri tahoilla tehtyä työtä sekä Poliisiammattikorkeakoulun keväällä 2023 julkaisemaa järjestäytyneen ja ammattimaisen rikollisuuden tilannekuvaa.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Mika Junninen, p. 0295 150 406, [email protected]
 

Orpon hallitusohjelma Turvallinen ja kriisinkestävä oikeusvaltio
Sivun alkuun