Hyppää sisältöön
Media

Jälkiarviointi: Yhteisöjen etäkokouksiin liittyvää sääntelyä pidetään yleisesti toimivana

16.7.2024 14.19
OM
Oikeusministeriö on selvittänyt yhteisöjen etäkokoussääntelyn toimivuutta. Jälkiarviointi toteutettiin kyselytutkimuksilla yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tulosten mukaan lakimuutoksen tuomia mahdollisuuksia pidettiin yleisesti positiivisina ja hyödyllisinä.

Työryhmä kehittämään nuorisorangaistusta

8.7.2024 15.17
OM
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän kehittämään nuorisorangaistusta koskevaa lainsäädäntöä. Tavoitteena on lisätä nuorisorangaistuksen käyttöä ja korostaa tuomitun teon vakavuutta nykyistä paremmin. Nuorisorangaistukseen voitaisiin esimerkiksi tuoda yhdyskuntapalvelun elementtejä.

Tutkintaryhmä selvittämään Helsingin kaupunkiin kohdistunutta tietomurtoa

4.7.2024 13.25
OM
Valtioneuvosto on päättänyt aloittaa Helsingin kaupunkiin kohdistunutta tietomurtoa koskevan poikkeuksellisen tapahtuman tutkinnan ja on asettanut tutkintaryhmän tutkintaa varten. Tutkinnalla halutaan tuottaa merkittävää tietoa yhteiskunnan turvallisuuden varmistamiseksi.

Lausuntokierroksella: Yhdenvertaisuuden edistämisvelvoite varhaiskasvatuksessa

4.7.2024 11.12
OM
Oikeusministeriössä on valmisteltu hallituksen esitys, jossa ehdotetaan muutoksia yhdenvertaisuuslakiin koskien yhdenvertaisuuden edistämistä varhaiskasvatuksessa. Yhdenvertaisuuden edistäminen siirtyisi ehdotetun muutoksen myötä toimipaikkatasolta ylemmälle tasolle. Esitys on nyt lausuntokierroksella.

Osakehuoneiston hallintaanottoa koskevien tiedoksiantojen toimittamista helpotetaan

27.6.2024 13.40
OM
Asunto-osakeyhtiölain muutokset mahdollistavat osakehuoneistojen hallintaanottoon tarvittavien tiedoksiantojen toteuttamisen myös silloin, kun asiakirjojen tiedoksianto ulkomaille ei ole mahdollista. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa asunto-osakeyhtiölain muutokset perjantaina 28.6.2024.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Leena Meri
Leena Meri
Oikeusministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri, Ahvenanmaa-asiat
Sivun alkuun