Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Ministeri Henrikssonin matka Ahvenanmaalle peruuntui

20.10.2021 10.15
OM
Ahvenanmaan asioista vastaava oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on joutunut peruuttamaan tämän päiväisen vierailunsa Ahvenanmaalle. Peruutus johtuu huonosta säästä, joka estää lentämisen.

Ministeri Henriksson: oikeudenhoidon selonteon valmistelu käynnistyy

15.10.2021 14.07
OM
Hallitus on päättänyt käynnistää oikeudenhoidon selonteon valmistelun. Tavoitteena on tuottaa päätöksentekijöille kokonaisvaltainen ja ajantasainen tieto suomalaisen oikeudenhoidon tilasta. Oikeusministeriö valmistelee selonteon.

Pakkoavioliiton kumoaminen mahdolliseksi

14.10.2021 13.45
OM
Hallitus esittää avioliittolakiin muutosta, joka mahdollistaisi sen, että pakottamalla solmittu avioliitto voidaan purkaa kumoamalla. Muutos on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Ministeri Henriksson ja ”Eurooppa olemme me” -kiertue saapuvat Vaasaan

13.10.2021 14.16
OM
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu kaikki vaasalaiset ja pohjalaiset kertomaan ajatuksiaan siitä, miten demokratia ja osallistuminen tukevat parhaiten onnellisuutta ja hyvää elämää. Vaasassa 25. lokakuuta järjestettävä tilaisuus kuuluu suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertueen tapahtumasarjaan.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalan esittely

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun