Hyppää sisältöön
Media

Suomen EU-vaalien vahvistetut tulokset nyt verkossa

12.6.2024 19.36
OM
Suomen vuoden 2024 europarlamenttivaaleissa (EU-vaaleissa) annettujen äänten tarkastuslaskenta on valmistunut. Tarkastuslaskennan tulokset löytyvät nyt oikeusministeriön tulospalvelusta.

Korruptiontorjuntadirektiivi esillä EU:n oikeusministerikokouksessa

13.6.2024 11.52
OM
EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvosto kokoontuu 13. ja 14. kesäkuuta Luxemburgissa. Oikeusministerikokouksessa Suomea edustaa pysyvä edustaja, suurlähettiläs Markku Keinänen. Oikeusministeriöstä kokoukseen osallistuu kansliapäällikkö Pekka Timonen.

Rikoslain muutoksilla muun muassa selkeytetään naisten ja tyttöjen sukuelinten silpomisen rangaistavuutta

13.6.2024 11.14
OM
Hallitus esittää muutoksia rikoslakiin ja siihen liittyviin lakeihin. Muutokset koskevat naisen ja tytön sukuelinten silpomisen ja sen valmistelun säätämistä rangaistavaksi erillissäännöksin, tahallisen henkirikoksen syyteoikeuden vanhentumista koskevan sääntelyn uudistamista sekä lapsensurmaa koskevan lainsäännöksen kumoamista.

Lausuntokierroksella: Muutoksia rikoslakiin pakotteiden noudattamisen tehostamiseksi

12.6.2024 15.18
OM
Tänä keväänä Euroopan unionissa hyväksyttiin uudet säännöt, joilla määritellään EU:n pakotteiden rikkomista koskevat rikokset ja niistä säädettävät rangaistukset. Pakoterikosdirektiivin kansallista täytäntöönpanoa valmistelleen työryhmän mietintö on nyt lausunnolla.

Tietosuoja-asetus vakiinnuttanut henkilötietojen suojan huomioimisen osaksi organisaatioiden toimintaa

7.6.2024 10.00
OM
Oikeusministeriö on selvittänyt lausuntokierroksella EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltamiskokemuksia ja toimivuutta Suomessa. Lausunnon antoi yhteensä 66 organisaatiota, jotka edustivat sekä julkista että yksityistä sektoria.

EU-vaalien vaalipäivä on sunnuntai 9.6.2024

7.6.2024 9.47
OM
Sunnuntai 9.6. on europarlamenttivaalien eli EU-vaalien vaalipäivä. Äänestää voi klo 9−20. Alustavia tulostietoja Suomen vaaleista julkaistaan vaali-iltana kello 20 alkaen.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Leena Meri
Leena Meri
Oikeusministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri, Ahvenanmaa-asiat
Sivun alkuun