Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta tiedottaa
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan tavoitteena autonominen ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta
Kansalaisyhteiskunta on yksi suomalaisen yhteiskunnan kulmakivistä. Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) visiona vuosille 2017–2021 on, että kansalaistoiminta Suomessa on tulevaisuudessakin elävää ja autonomista, ja vahvistaa kaikkien mahdollisuuksia osallistua. Vision mukaan järjestöt edistävät muuttuvassa toimintaympäristössä yhteiskunnan ketterää kehitystä.
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE julkaisi tänään toimintasuunnitelmansa kuluvalle nelivuotiskaudelle. Toimintasuunnitelmassa KANEn strategisiksi tavoitteiksi on asetettu kansalaisyhteiskunnan autonomian ja elinvoimaisuuden vahvistaminen sekä globaalien muutostekijöiden tunnistaminen.
– Elinvoimainen, moninainen ja hyvin verkottunut kansalaisyhteiskunta vahvistaa ihmisten kiinnittymistä demokraattiseen järjestelmään, pitää koossa yhteisöjä ja vahvistaa yhteisöjen ja yksilöiden kestävyyttä, painottaa KANEn puheenjohtaja Kristiina Kumpula.
Kumpulan mukaan kansalaisyhteiskunnan vahvuus on sen toimijoiden autonomisuus.
– Rohkeus nostaa esille vaikeitakin asioita vahvistaa demokratian toimivuutta. Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on kansalaisjärjestöjen hyvä yhteistyö, Kumpula sanoo.
Kumpula toimii myös sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE ry:n valtuuston puheenjohtajana sekä Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä.
Toimintasuunnitelmassa käsitellään myös kansalaisyhteiskunnan tilaa ja toimintaympäristön muutoksia sekä neuvottelukunnan roolia, tehtäviä ja viestintää. Toimintasuunnitelman rinnalle laaditaan toimikauden mittaan täydentyvä vuosisuunnitelma.
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE toimii hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan vuorovaikutuksen sekä kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten edistämiseksi. Valtioneuvosto asetti oikeusministeriön yhteydessä toimivan KANEn helmikuussa 2017 kolmannelle toimikaudelleen. Kokoonpanossa ovat edustettuina ministeriöt, tutkijat, yrittäjät, kansalaisjärjestöt sekä vapaat kansalaistoimijat.
Lisätietoja:
neuvottelukunnan puheenjohtaja Kristiina Kumpula, [email protected], puh. +358 40 588 6248
neuvottelukunnan pääsihteeri, erityisasiantuntija Maria Wakeham-Hartonen, oikeusministeriö, [email protected], puh. 02951 50416
Lue lisää: