Yhtiöoikeus ja ilmastonmuutos? 

24. eurooppalainen corporate governance konferenssi: Yhtiöoikeus ja ilmastonmuutos? Helsingissä 12. joulukuuta 2019 

24. eurooppalainen corporate governance -konferenssi järjestetään Helsingissä 12 joulukuuta. Suomen EU-puheenjohtajakauden konferenssin tavoitteena on arvioida yhtiöoikeuden ja corporate governancen roolia ilmastonmuutoksen ja muiden globaalien ympäristöuhkien torjumisessa. Konferenssi kutsuu koolle EU:n ja jäsenvaltioiden yhtiöoikeuden ja corporate governancen alan päättäjiä, yhtiön johdon edustajia, sijoittajia, yhtiöiden neuvonantajia, henkilöstön edustajia, kansalaisjärjestöjä ja tutkijoita laajaan ja avoimeen keskusteluun.

Konferenssin aihetta käsitellään kolmessa eri paneelikeskustelussa.

Konferenssin avaavan paneelin alustuspuheenvuorot pitävät Salla Saastamoinen (Director for Civil and Commercial Justice at DG Justice and Consumers, European Commission) ja Beate Sjåfjell (Professor, Faculty of Law, University of Oslo (SMART-project)), jotka käyvät läpi nykytilaa ja mahdollista tulevaa kehitystä EU:ssa.

Konferenssin toisessa paneelissa tarkastellaan EU:n ulkopuolisia raportteja, aloitteita ja ehdotuksia. Alustuspuheenvuorot pitävät Luigi Zingales (Professor of Entrepreneurship and Finance, University of Chicago Booth School of Business) ja Mats Isaksson (Head of the Corporate Governance and Corporate Finance division, OECD).

Kahteen ensimmäiseen paneelikeskusteluun osallistuu laaja joukko sidosryhmien edustajia, kuten yhtiöiden edustajia, johtajia, sijoittajia ja ympäristöalan kansalaisjärjestöjen edustajia.

Päivän päättävä paneeli käsittelee yhtiöoikeudellisten sääntelykeinojen ja muiden keinojen tehokkuutta ja lisäarvoa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Avauspuheenvuoron pitää Alexander Dyck (Professor of Finance and Economics Analysis and Policy, Rotman School of Management, University of Toronto).

Kolmannessa paneelikeskustelussa erilaiset sijoittajat ja heidän neuvonantajansa keskustelevat aiheesta.

Päivän avauspuheenvuorosta ja keskustelun yhteenvedosta konferenssin päätteeksi vastaa Timo Löyttyniemi (Vice Chair, The Single Resolution Board).

Konferenssia edeltävänä iltana, 11. joulukuuta järjestetään verkostoitumistapahtuma Helsingin Pörssissä.

Voit rekisteröityä tapahtumaan tästä. Koska paikkoja on rajoitetusti, vahvistamme jokaisen osallistumisen erikseen henkilökohtaisesti. Kiitos ymmärryksestänne!

Etäosallistuminen ja verkkokeskustelu konferenssin aiheesta on mahdollista myös yleisölle avoimella osallistumissivulla, joka tullaan julkaisemaan syksyn aikana ennen konferenssia. Rekisteröitymällä konferenssiin tai liittymällä postituslistallemme (sivun alalaidassa) saat tiedon osallistumissivun julkaisusta.

Konferenssi ja verkkokeskustelu järjestetään englanniksi. Lisätietoja tapahtumasta (mm. tietoja puhujista) löytyy englanniksi täältä.

Mahdollisia konferenssiin liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen [email protected]  

Tilaa tästä tietoa ja uutisia aiheesta

Liity postituslistalle

* pakollinen tieto

Tietosuojalauseke

Annan suostumukseni sähköpostiosoitteeni keräämiseen, jotta oikeusministeriö voi lähettää minulle sähköpostitse tiedotteita Yhtiöoikeus ja Ilmastonmuutos? -tapahtumaan liittyen. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja tiedot poistetaan 31.12.2019. Oikeusministeriön tietosuojavastaavan tavoittaa osoitteesta [email protected] . Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä oikeusministeriössä saa sivulta www.oikeusministerio.fi/tietosuoja.