Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto yhtenäistää sähköpostiosoitteensa – VNK ja OM ottavat käyttöön uuden gov.fi-päätteen 23.8.2021

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2021 13.24
Tiedote

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen gov.fi. Loppuvuoden 2021 aikana kaikkien ministeriöiden henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat gov.fi-päätteisiksi. Ensimmäisenä gov.fi-päätteen ottavat käyttöön valtioneuvoston kanslia ja oikeusministeriö 23.8.2021 alkaen.

Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat uudistuksen jälkeen pääsääntöisesti muotoa [email protected]. Mikäli henkilöllä on valtionhallinnossa täysnimikaima, on osoitteessa tämän lisäksi lisätunniste kuten välikirjain. 

Oikeusministeriön kirjaamon sähköpostiosoite pysyy toistaiseksi ennallaan.

Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Gov.fi käyttöön kaikissa ministeriöissä loppuvuoden aikana

Myös muut ministeriöt ottavat käyttöön gov.fi-päätteen vuoden 2021 aikana. Liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö ottavat gov.fi-sähköpostipäätteen käyttöön 6.9.2021 alkaen. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat päätteen käyttöön 20.9.2021 alkaen ja ulkoasiainhallinto lokakuun lopussa. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

- Yhteisellä sähköpostiosoitteella halutaan lisätä valtioneuvoston yhtenäisyyttä ja helpottaa kansalaisten mahdollisuutta ottaa yhteyttä valtioneuvoston viranhaltijoihin. Muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista, kertoo valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö Janne Kerkelä.

Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Gov.fi-pääte on helposti tunnistettava, ja sama malli on käytössä muissa maissa. Yhtenäinen osoitteisto helpottaa yhteydenottoja valtioneuvostoon. Se sujuvoittaa myös henkilöstön liikkuvuutta eri ministeriöiden välillä.

Lisätietoja
osastopäällikkö Janne Kerkelä, p. 0295 160 381, [email protected], valtioneuvoston kanslia, valtioneuvoston hallintoyksikkö

viestintäjohtaja Katja Huumo, p. 0295 150 113, [email protected], oikeusministeriö
osastopäällikkö Tapio Laamanen, p. 0295 150 290, [email protected], oikeusministeriö


Valtioneuvoston yhteinen gov.fi-sähköpostiosoite

 

Sivun alkuun