Hoppa till innehåll
Media

Konferens med syftet att hitta effektiva metoder för brottsförebyggande ordnas i Helsingfors

justitieministeriet
Utgivningsdatum 11.12.2019 12.29
Pressmeddelande

Justitieministeriet ordnar i samarbete med det europeiska nätverket för brottsförebyggande (European Crime Prevention Network, EUCPN) en europeisk konferens för brottsförebyggande i Helsingfors 12 december. Konferensen ingår i EU-ordförandeskapets program.

Syftet med konferensen är bland annat att presentera och diskutera de projekt för brottsförebyggande som har genomförts på olika sätt i EU-länderna och vars syfte är att minska och förebygga de skador som orsakas av narkotikarelaterad ungdomsbrottslighet och narkotikabruk hos unga.

I samband med mötet delas det ut ett pris på 10 000 euro för brottsförebyggande, och om priset tävlar sammanlagt 17 projekt inom brottsförebyggande från olika länder. Det vinnande projektet väljs på basis av hur det har lyckats med att bekämpa brott eller minska rädslan för brott. Metoderna ska kunna tillämpas också utanför det egna landets gränser.

Konferensen om brottsförebyggande är det årliga huvudevenemanget för det europeiska nätverket för brottsförebyggande. Nätverket främjar samarbetet mellan EU-länderna, förmedlar information om bästa praxis inom brottsförebyggande och erbjuder verktyg och stöd för brottsförebyggande. 

Konferensen kan följas via en direktsändning på webben.

Ytterligare information:

Minna Piispa, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 150 223, [email protected]

Saija Sambou, specialsakkunnig, tfn 0295 150 352, [email protected]

Webbplatsen för det europeiska nätverket för brottsförebyggande (på engelska)

Webbplatsen för rådet för brottsförebyggande

Mera information om det europeiska priset för brottsförebyggande 

Tillbaka till toppen