Praktikant vid justitieministeriet

Vid justitieministeriet arbetar årligen drygt tio högskolepraktikanter och många av dem har fått fortsatt anställning hos oss. Under praktiken försöker vi planera arbetsuppgifterna så att de stöder studierna så bra som möjligt. Praktikanterna får utföra varierande och utmanande arbetsuppgifter, till exempel inom lagberedning och olika projekt som hänför sig till regeringsprogrammet.

Det finns praktikmöjligheter för studerande inom många olika områden. Vi söker bland annat experter inom juridik, samhällsvetenskap, förvaltningsvetenskap och kommunikation samt tradenomer. Den som vill utföra sin högskolepraktik hos oss ska vara studerande, men det är inte nödvändigt med praktikstöd av universitetet eller högskolan.

Annonserna om justitieministeriets praktikplatser publiceras alltid vid årsskiftet i arbetslivs- och karriärtjänsterna vid de universitet som hör till nätverket Aarresaari. Hur praktikplatserna fördelar sig på olika områden varierar från år till år, så det lönar sig att följa platsannonserna! Fråga gärna din ämnesorganisation om möjligheten att ordna ett studiebesök till justitieministeriet.