Hoppa till innehåll
Media

CERV-ansökningskliniken 12.4. ger tips och anvisningar för ansökan om EU-finansiering för främjande av barnets rättigheter

justitieministeriet
Utgivningsdatum 5.4.2022 11.32
Nyhet
© European Commission

Medborgare, jämlikhet, rättigheter och värden (CERV) är EU:s finansieringsprogram vars syfte är att främja och skydda EU:s gemensamma värden och rättigheter. Den nationella kontaktpunkten för programmet, som finns i anslutning till justitieministeriet, ordnar tisdagen den 12 april en ansökningsklinik om utlysningen av EU-finansiering för skydd och främjande av barnets rättigheter.

Syftet med ansökningskliniken är att ge information om CERV-programmets utlysning som gäller barnets rättigheter och om ansökningsprocessen, svara på deltagarnas frågor samt möjliggöra nätverkande och utbyte av idéer. På ansökningskliniken besvaras deltagarnas frågor av experter inom EU:s projektfinansiering och barnets rättigheter.

Vid justitieministeriet finns en nationell kontaktpunkt för CERV-programmet. Kontaktpunkten har i uppgift att erbjuda sökande, intressegrupper och stödmottagare oberoende vägledning, praktisk information och hjälp i alla frågor som gäller programmet.

Finansiering för skydd och främjande av barnets rättigheter

Finansieringen i denna utlysning kan sökas för projekt som har samband med genomförandet av rekommendationerna i EU:s strategi för barnets rättigheter. Ansökningstiden går ut den 18 maj.

Finansiering kan sökas av nationella och lokala myndigheter, civilsamhällesorganisationer samt akademiska forskningsinstitut som är verksamma inom barnrättsområdet.

Mer information om utlysningen av finansiering för att skydda och främja barnets rättigheter finns på CERV-programmets webbplats.

Välkommen med!

Ansökningskliniken ordnas på Teams den 12 april kl. 12.30–14.

Vi ber er anmäla er via denna blankett senast måndagen den 11 april kl. 12.

Teams-länken skickas till dem som anmält sig.

Du kan ställa frågor till experterna redan på förhand via anmälningsblanketten eller genom att skicka e-post till kontaktpunkten för CERV-programmet på adressen [email protected].

Inbjudan till CERV-ansökningskliniken: Barnets rättigheter (på finska)

Ytterligare information: 
Roosa Talvitie, specialsakkunnig, tfn 0295 150 147, [email protected]

Tillbaka till toppen