Hoppa till innehåll
Media

Delegationen för etniska relationer informerar
Det talas om makt på Etno-forumet den 22 maj

justitieministeriet
Utgivningsdatum 9.5.2018 9.42
Pressmeddelande

I år är temat för forumet för etniska relationer "Använd din makt för att öka den". Forumet ordnas den 22 maj 2018 i Helsingfors gamla studenthus.

I år är temat för forumet för etniska relationer "Använd din makt för att öka den". Forumet ordnas den 22 maj 2018 i Helsingfors gamla studenthus.

Vid forumet talas det bland annat om hur det är att vara en påverkare eller en politisk medborgare i Finland och hur främmandespråkigas rätt att delta förverkligas i praktiken. I de dialogbaserade publikdiskussionerna diskuteras maktens dimensioner, förändringsagenterna för samhälleligt påverkande och vem som blir i marginalen. Anföranden hålls bl.a. av justitieminister Antti Häkkänen, chefredaktör Johanna Vuorelma och generalsekreterare Kaari Mattila.

Forumet ordnas av delegationen för etniska relationer och dess medlemsorganisationer i samarbete med delegationen för medborgarsamhällspolitik, FN:s flyktingkommissariat UNHCR, Moniheli ry, Anti-Racist Forum –rörelsen samt Konestiftelsens projekt Anti-Racism Media Activist Alliance.
 
Forumet riktar sig till personer som arbetar med frågor som gäller demokrati och främmandespråkigas möjligheter att påverka inom organisationer, kommuner, statsförvaltningen och den tredje sektorn.  

Hela programmet: www.oikeusministerio.fi/etno-foorumi

Deltagarna ska anmäla sig senast den 15 maj via: https://link.webropolsurveys.com/S/B41BF7B7476E6A0F
 
Mer information: Peter Kariuki, generalsekreterare, tfn 0295 150191, Nina Suorsa, inspektör, tfn 0295 150279

Tillbaka till toppen