Hoppa till innehåll
Media

Oikeusministeri Henriksson vierailee Washingtonissa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2014 9.27
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee Washingtonissa 28. syyskuuta - 5. lokakuuta. Hän tapaa Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holderin ja osallistuu kokoukseen, joka käsittelee verkossa esiintyvän lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjumista.

Oikeusministerit keskustelevat muun muassa siitä, miten oikeuslaitoksen toimintaa voidaan sopeuttaa kiristyvään talouteen oikeussuojaa heikentämättä. Keskustelun aiheena ovat myös uuden teknologian tuomat haasteet koskien kansalaisten tietosuojan turvaamista sekä taistelua tietoverkkorikollisuutta vastaan.

Washingtonissa pidettävän ministerikokouksen aiheena on verkossa esiintyvän lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjuminen, johon Suomi on sitoutunut yhdessä 53 muun maan kanssa. Maailmanlaajuisen kumppanuuden tavoitteena on tehostaa sekä uhrien tunnistamista ja auttamista että hyväksikäyttäjien tunnistamista ja syytteeseen asettamista. Kumppanuuden avulla pyritään myös lisäämään tietoisuutta verkossa esiintyvistä vaaroista ja vähentämään hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin saatavuutta.

Ministerikokouksen avaavat oikeusministeri Holder ja EU:n sisäasioista vastaava komissaari Cecilia Malmström. Ministeri Henriksson esittelee puheenvuorossaan Suomen toimintaa verkossa esiintyvää lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan. Ministereidenon tarkoitus hyväksyä yhteinen julkilausuma kansainvälisen yhteistyön helpottamisesta näiden hyväksikäyttötapausten esitutkinnassa.

Vierailullaan ministeri Henriksson tutustuu myös USA:n alkuperäiskansoja koskeviin kysymyksiin ja keskustelee Maailmanpankin edustajien kanssa ihmisoikeuksista ja vähemmistöjen asemasta.

Henriksson vierailee Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa ja tapaa korkeimman oikeuden tuomarin Ruth Ginsburgin, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 1993 lähtien.

Lisäksi oikeusministeri Henriksson tutustuu Yhdysvaltain vankilajärjestelmään ja tapaa korkeita vankilaviranomaisia. Ohjelmaan kuuluu myös vierailu Bostonissa Harvardin yliopistossa. Siellä Henriksson tapaa oikeustieteen dekaanin ja tutustuu opiskelijoiden oikeusapuprojektiin.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Mia Wikström, puh. +358 2951 50300
ylijohtaja Asko Välimaa, puh. +358 2951 50248
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Tillbaka till toppen