Hoppa till innehåll
Media

Webbinarium med tips och råd för ansökningsomgångarna för EU-finansieringsprogrammet CERV den 7 december

justitieministeriet
Utgivningsdatum 26.11.2021 10.01
Nyhet

Tisdagen den 7 december ordnar justitieministeriet ett webbinarium som kommer med information om EU:s nya finansieringsprogram för medborgare, jämlikhet, rättigheter och värden (CERV). Syftet med CERV-programmet är att skydda och främja EU:s gemensamma värden och rättigheter.

På webbinariet presenterar företrädare för Europeiska kommissionen målen för och innehållet i det nya programmet. De berättar också om pågående och kommande ansökningsomgångar. Dessutom får deltagarna höra om praktiska erfarenheter av tidigare genomförda projekt i Finland.
Webbinariet är avsett särskilt för aktörer inom den offentliga sektorn, civilsamhällesorganisationer, icke-vinstdrivande organisationer, stiftelser, forskningsinstitut och högskolor.

I de ansökningsomgångar som inleds ännu i år riktas finansieringen till att öka medborgarnas engagemang och deltagande, stärka kompetensen i anslutning till EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna, förebygga könsrelaterat våld och våld mot barn, främja barns rättigheter, främja samarbete över gränserna mellan kommuner och städer samt öka medvetenheten om Europeiska unionens ursprung, mångfald och värden.

Webbinariet ordnas tisdagen den 7 december kl. 13–16. Anmäl dig senast den 6 december på adressen https://link.webropol.com/s/CERV-webinar.

Vi skickar en länk till webbinariet till alla som anmält sig.

Ytterligare information: Roosa Talvitie, tfn 0295 150 147, [email protected]
Mer information om CERV-programmet
 

Tillbaka till toppen