Hoppa till innehåll
Media

Känner du till regnbågsbegreppen och lagstiftningen i anknytning till dem?

Bekanta dig med den komprimerade ordlistan om könsmångfald och sexuell läggning. Ordlistan finns på finska, svenska och nordsamiska. Ordlistan finns här.

 

Rainbow Rights Promoting LGBTI equality in Europe 1.1.2017-31.12.2018

Bekanta dig med videoserien Likabehandling och icke-diskriminering

Vad betyder likabehandling? Vilken slags diskriminering utsätts romer, funktionshindrade eller sexuella minoriteter för i Finland? Hur kan man främja likabehandling och icke-diskriminering i olika tjänster och i arbetslivet?

Bland annat dessa frågor behandlas i videoserien Likabehandling och icke-diskriminering som producerats av Justitieministeriets Rainbow Rights-projekt. Videorna är avsedda för utbildningsändamål och speciellt för att stödja arbetet för att främja likabehandling i myndighetsverksamheten. Bekanta dig med videorna och dela dem till dina nätverk!

Likabehandling och icke-diskriminering: Vad betyder de?

Diskrimineringsombudsmannen Kirsi Pimiä och enskilda medborgare berättar vad de anser likabehandling och icke-diskriminering betyda. 

Textning på svenska.

Likabehandling och icke-diskriminering: Personliga erfarenheter

Sex personer berättar om sina erfarenheter av diskriminering och sina tankar om likabehandling.

Textning på svenska.

Likabehandling och icke-diskriminering: God praxis - Ungdomslokalen Kirjava i Esbo

I videon presenteras ett bra exempel på hur likabehandling kan främjas i tjänster.  Alla ungdomar är välkomna till ungdomslokalen Kirjava i Esbo.

Textning på svenska.

Likabehandling och icke-diskriminering: God praxis - Nevo Tiija

I videon presenteras ett bra exempel på hur likabehandling kan främjas i utbildnings- och sysselsättningstjänster. Nevo Tiija är en lösningsinriktad modell för sysselsättning av svårsysselsatta personer.

Textning på svenska.

Likabehandling och icke-diskriminering: God praxis - Annanpura

I videon presenteras ett bra exempel på hur likabehandling och tillgänglighet kan främjas i olika tjänster och i arbetslivet. Annanpura sysselsätter synskadade personer och erbjuder tjänster för att förbättra webbtillgängligheten.

Textning på svenska.

Videorna är producerade av justitieministeriets Rainbow Rights-projekt som fått finansiering från EU:s program för rättigheter, jämlikhet och medborgarskap.

Projektet Rainbow Rights har beviljats finansiering ur EU:s program för Rättigheter, Jämlikhet och Medborgarskap.

Tillbaka till toppen