Hoppa till innehåll
Media

Justitieministeriets kampanjwebbplats har tagits bort på grund av att kampanjen avslutades

justitieministeriet
Utgivningsdatum 13.7.2023 13.23 | Publicerad på svenska 13.7.2023 kl. 15.40
Pressmeddelande

I medierna har det uppstått diskussion om att justitieministeriets och diskrimineringsombudsmannens Olenantirasisti.fi-kampanjsidor inte längre finns på webben. Kampanjen i fråga avslutades i februari 2022. Webbplatsen hade samband med den föregående regeringens handlingsprogram mot rasism och avsikten var att den skulle tas bort i början av den nya regeringsperioden.

– Vi har diskuterat med kommunikationsavdelningen vid diskrimineringsombudsmannens byrå om stängningen av kampanjens webbplats redan i fjol när kampanjen avslutades. Justitieministeriets webbplats likabehandling.fi kommer att förnyas inom den närmaste framtiden. Information om det nya regeringsprogrammets åtgärder i fråga om likabehandling samt om kampen mot rasism kommer att läggas till på sidorna, säger Katriina Nousiainen, specialsakkunnig vid justitieministeriet.

Regeringen har för avsikt att ge riksdagen ett meddelande om främjandet av likabehandling, jämställdhet och icke-diskriminering. Åtgärder inom detta område kommer också att ingå. Justitieministeriet har förbundit sig till att främja likabehandling, jämställdhet och icke-diskriminering.

Mer information: Katriina Nousiainen, specialsakkunnig, tfn 0295 150 275, [email protected]

 

----

21.7.2023 uppdatering: Materialet för kampanjen Jag är Antirasist finns åter tillgängligt.

Tillbaka till toppen