Hoppa till innehåll
Media

Feedback till politiker – Ungdomar möter kommunala beslutsfattare

justitieministeriet
Utgivningsdatum 25.10.2017 12.57
Nyhet

På torsdagen sätter sig ungdomar och huvudstadsregionens beslutsfattare vid samma bord i ett evenemang som ordnas av justitieministeriet i Ständerhuset. I evenemanget söker man nya sätt att föra en konstruktiv samhällelig debatt.

Under evenemanget De unga är med!  får ungdomar framföra sina åsikter och idéer direkt till huvudstadsregionens beslutsfattare och diskutera på vilket sätt sociala medier kan användas för samhällelig påverkan. Beslutsfattarna för sin del får tips på vilken slags kommunikation som når de unga.

I evenemanget som ordnas i Ständerhuset i Helsingfors deltar ca 170 elever i årskurs 7–9 och gymnasiestuderande från Helsingfors, Esbo och Grankulla.

I mötet med de unga deltar bl.a. Helsingfors biträdande borgmästare Pia Pakarinen, Sanna Vesikansa, Anni Sinnemäki och Nasima Razmyar, Grankulla stadsdirektör Christoffer Masar, biträdande stadsdirektör i Vanda Elina Lehto-Häggroth. I diskussionen deltar även unga fullmäktigeledamöter inom huvudstadsregionen, såsom Simon Elo (BLÅA, Esbo), Eveliina Heinäluoma (SDP, Helsingfors), Anna Rukko (SAML, Esbo), Binga Tupamäki (SAML, Grankulla) och Ekim Özdemir (GRÖNA, Esbo).

Också trion bakom Justimusfilms som blev känd via YouTube, dvs. Juho Nummela, Sami Harmaala och Joose Kääriäinen, finns på plats för att diskutera möjligheterna att påverka via sociala medier.

Evenemanget är en del av projektet Finland 100 - Diskussioner om den finska demokratins framtid som syftar till att finna nya sätt att föra en konstruktiv samhällelig debatt. Frågor som lyfts fram vid evenemanget kommer att föras vidare till Framtidens frågetimme, som ordnas i riksdagen den 27 november.

Projektet genomförs av justitieministeriet i samarbete med Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra, sekretariatet för Finland 100 vid statsrådets kansli och finansministeriet.

Tillbaka till toppen