Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Oikeusministeri Henriksson vierailee Mosambikissa

Oikeusministeriö
19.5.2014 8.27
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee Mosambikissa 19. - 22. toukokuuta. Hän tapaa Mosambikin oikeusministeri Benvinda Levin sekä teollisuus- ja kauppaministeri Armando Inrogan. Henriksson käy keskusteluja mm. oikeusvaltiokehitykseen, hyvään hallintoon ja opetussektoriin liittyvistä asioista. Vierailu edistää osaltaan Suomen ja Mosambikin välisiä suhteita myös kaupallisella tasolla.

Suomi on tehnyt kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Mosambikin kanssa vuodesta 1984 alkaen ja maa on yksi Suomen kehitysavun päävastaanottajista. Jatkossa Suomi aikoo suunnata tukeaan hallinnon kehittämiseen sekä ottaa esille korruptiontorjunnan esimerkiksi luonnonvarojen hyödyntämiseen liittyen.

Henriksson keskustelee oikeusministeri Levin kanssa Mosambikin rikoslain uudistuksesta sekä korruption vastaisesta lainsäädännöstä. Opetusministeriössä hän käy keskusteluja tyttöjen koulutuksesta, kaksikielisestä opetuksesta sekä vammaisten lasten opetuksesta Mosambikissa ja esittelee Suomen koulutusjärjestelmässä saavutettuja hyviä tuloksia.

Ministeri Henriksson tapaa Mosambikin parlamentin puhemiehen ja tutustuu pääkaupungin Maputon kunnanvaltuuston toimintaan. Hän keskustelee vuonna 2012 toimintansa aloittaneen ihmisoikeuskomission edustajien kanssa sekä tapaa oikeusasiamiehen, jonka tehtävä on hiljattain perustettu Mosambikiin.

Lisäksi Henriksson vierailee kansalaisjärjestön Lasten kylä -projektin orpokodissa sekä kahdessa koulussa Maputon esikaupunkialueella. Hän tapaa myös YK-järjestöjen ja Mosambikin kansalaisjärjestöjen edustajia.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Otto Andersson, puh. 02951 50255
neuvotteleva virkamies Jussi Tikkanen, puh. 02951 50270
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Tillbaka till toppen