Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Ministeri Lindström: Kaikilla oltava mahdollisuus olla osa toimivaa ja turvallista yhteiskuntaa

Oikeusministeriö
4.2.2016 10.47
Tiedote

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on huolissaan eriarvoisuuden lisääntymisestä:
- Uskon siihen, että ihmisiä tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja kaikkien ihmisarvoa kunnioittaen. On kiinnitettävä huomiota siihen, että kaikilla ihmisillä ja ryhmillä on mahdollisuus osallisuuteen yhteiskunnassa.

- Syrjäytymistä vastaan on tehtävä työtä. Syrjäytynyt nuori on paitsi miljoonakustannus yhteiskunnalle myös inhimilliseltä kannalta suuri tappio, ministeri painotti tänään 4. helmikuuta puhuessaan perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmisteluseminaarissa Helsingissä.

- Rasismi, vihapuhe ja syrjintä eivät ole hyväksyttäviä ja hallitus antaa tästä selkeän signaalin, Lindström korosti.

- Perus- ja ihmisoikeuksien asema on pitkällä aikavälillä vahvistunut. Suomalainen demokratia saa kansainvälisissä vertailuissa hyvät arviot. Tämä ei tarkoita, etteikö meillä olisi vielä kehitettävää, ministeri sanoi.

Ministeri Lindström kiinnitti puheessaan huomiota lasten asemaan. - Suomeen on tullut paljon maahanmuuttajalapsia. Meidän on pidettävä huolta koulujemme työskentelyilmapiiristä. Koulukiusaaminen on puhuttanut viime vuosina, sen kohteeksi voi joutua kuka tahansa etnisestä taustasta riippumatta. Meidän on saatava nollatoleranssi koulukiusaamisen ja myös työpaikkakiusaamisen suhteen.

Perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelun käynnistänyt seminaari kokosi keskusteluun lähes 200 asiantuntijaa. Toimintaohjelmaa valmistelee oikeusministeriön vetämä valtioneuvoston verkosto. Ohjelman on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana.

Lisätietoja:
erityisavustaja Leena Riekkola, puh. 02951 60375.

Lisätietoja perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelusta:
neuvotteleva virkamies Yrsa Nyman, puh. 02951 50293.
Sähköpostit muotoa [email protected]

Jari Lindström
Tillbaka till toppen