Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Valtiovarainministeriön esittämät lisäsäästöt erittäin ankaria oikeuslaitokselle ja rikosseuraamusalalle

Oikeusministeriö
7.8.2014 14.21
Tiedote -

- Tänään tiedoksi saamani valtiovarainministeriön ehdotus ensi vuoden budjetiksi tyrmistyttää. Erityisesti VM:n ministeriöille esittämä toimintamenoihin kohdistuva säästö on oikeusministeriön hallinnonalan kannalta erittäin ankara, oikeusvaltion perustoimintojen osalta jopa vastuuton, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

- Säästö kohdistuisi suoraan valtion ydintoimintoihin, oikeuslaitokseen ja rikosseuraamisalaan. Kummassakin on meneillään merkittävät uudistusohjelmat, joilla pyritään takaamaan kansalaisten oikeusturva valtion heikossa taloudellisessa tilanteessa sekä rikosvastuun toteutuminen ja uusintarikollisuuden vähentäminen, toteaa oikeusministeri Henriksson.

- Esitetyt säästöt eivät kohdistu hallintoon, vaan suoraan itse toimintaan. Toimiva oikeussuoja mahdollistaa yhteiskunnassa luottamuksen ja taloudellisen kilpailukyvyn. Selvänä vaarana on nyt näiden rapautuminen. Suomen kaltaisella oikeusvaltiolla ei ole varaa vaarantaa oikeusturvaa ja kansalaisten luottamusta, painottaa Henriksson.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Otto Andersson, puh. 050 340 0972,
sähköposti: [email protected]

Tillbaka till toppen