Hoppa till innehåll
Media

EU-finansiering för projekt inom det rättsliga området kan sökas

justitieministeriet
Utgivningsdatum 26.4.2021 16.02
Nyhet

Ansökningsprocessen inom EU:s finansieringsprogram på det rättsliga området 2021 har inletts. I år kan finansiering sökas för civil- och straffrättsligt samarbete, för att främja rättigheterna för brottsoffer samt för personer som är misstänka eller åtalade för brott, för projekt inom e-juridik och juridisk utbildning.

Syftet med finansieringsprogrammet är att främja utvecklingen av området för rättsliga frågor i Europa. Finansiering kan sökas av till exempel justitie- och förvaltningsmyndigheter, universitet, forskningsinstitut och civilsamhällesorganisationer.

Finansiering kan beviljas bland annat för utbildning, utrednings- och forskningsarbete samt för att ordna seminarier och kampanjer och för utveckling och administrering av datasystem.

Information om finansieringsmöjligheterna och ansökningsprocessen presenteras på ett seminarium som ordnas på Microsoft Teams-plattformen tisdagen den 4 maj 2021 kl. 10.15 –12.00. På seminariet kommer deltagarna att kunna ställa frågor till kommissionens företrädare och få höra hur ansökningsprocessen och  projektgenomförandet går till i praktiken.

Mer information om ansökningsomgångarna inom EU:s finansieringsprogram på det rättsliga området 2021.

Ytterligare information:

Jussi Mäkinen, specialsakkunnig, tfn 0295 150 528, [email protected]

Tillbaka till toppen