Hoppa till innehåll
Media
Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.

Justitieministeriets kampanj mot sexuella trakasserier vann internationell tävling

25.11.2022 10.41
JM
Justitieministeriets informationskampanj uppmuntrade att ingripa om man ser sexuella trakasserier mot unga kvinnor. Kampanjen ordnades i augusti 2021. Kampanjen belönades nyligen i den ansedda tävlingen IPRA Golden World Awards i kategorin för den offentliga sektorn.

Justitieminister Henriksson: Det europeiska systemet för mänskliga rättigheter måste försvaras kraftfullt när hotet är som störst

24.11.2022 17.09
JM
Justitieminister Anna-Maja Henriksson och Europadomstolens president Síofra O´Leary
– Rysslands invasion av Ukraina är ett direkt angrepp mot den europeiska värdegrunden. Europadomstolen är kanske nu viktigare än den någonsin varit tidigare. Vi måste på alla sätt försvara de institutioner som tryggar demokratin, rättsstatsprincipen och de mänskliga rättigheterna i Europa. Det är det bästa sättet att motsätta sig de krafter som vill rasera våra gemensamma värden, sade justitieminister Anna-Maja Henriksson under sitt besök vid Europadomstolen i dag.

Valsystemets resiliens analyseras i färsk utredning

24.11.2022 10.30
JM
Vaalit. Val.
Justitieministeriet publicerade i dag en utredning där det finländska valsystemet analyseras med tanke på resiliens och beredskap. Utredningen ger en helhetsbild av hur olika fenomen kan påverka förrättandet av val.

Justitieminister Henriksson till Strasbourg

22.11.2022 16.57
JM
Justitieminister Anna-Maja Henriksson besöker Europaparlamentet och Europeiska människorättsdomstolen i Strasbourg den 23–24 november.

Justitieministeriet

Justitieministeriet

Justitieministeriet upprätthåller och utvecklar rättsordningen och rättssäkerheten samt ser till demokratins strukturer och medborgarnas grundläggande fri- och rättigheter.

Information om ministeriet

Förvaltningsområdet

Förvaltningsområdet

Inom justitieministeriets förvaltningsområde arbetar drygt 9 100 personer, varav största delen vid domstolarna

Justitieministeriets förvaltningsområde

Ministrar

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Justitieminister
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet
Tillbaka till toppen